Qui som

Qui som

L’associació “Gos de Sant Roc” va néixer al 1994, a  partir de la iniciativa d’un grup de joves del barri de Sant Roc d’Olot que volien organitzar activitats musicals per a la gent jove de la ciutat, les quals en aquell moment eren pràcticament inexistents. L’any 2001 es va constituir legalment com a associació sense ànim de lucre anomenant-se Associació de Joves Gos de Sant Roc, amb l’objectiu d’organitzar activitats musicals, però també lúdiques i culturals, destinades als joves de la ciutat.

Els objectius de l’associació són els següents:

  • Potenciar la música no comercial entre els joves com també els músics joves que la realitzen
  • Fomentar la importància de la música en la nostra societat.
  • Generar implicació dels joves del barri així com també els joves que tenen un grup musical.
  • Implicar a la societat civil i a les associacions relacionades a participar activament dins el festival 
  • Difondre la música i els joves músics  ja siguin de nivell local, provincial o nacional a la resta de persones de forma gratuïta, ja que la cultura ha de ser gratis.
  • Participar activament en el barri i dinamitzar-lo aportant grups musicals.

D’ON SORGEIX EL NOM “GOS DE SANT ROC”?

Captura de Pantalla 2022-04-28 a las 21.28.29

L’entitat ha organitzat diferents activitats any rere any com per exemple als primers anys de l’entitat es realitzaven sessions electròniques al Casal del barri de Sant Roc, col·laboracions amb la Fira del Disc i les Festes del Tura, 

A partir del 2015, l’associació va organitzar una nova activitat, una marxa popular anomenada “Walking Dog” que des del primer any va ser molt ben rebuda.  Des d’aquell any se’n van realitzar cinc edicions amb rutes molt diferents. La Walking Dog de 2019, la Vena edició, va ser especial, ja que va ser una caminada nocturna que va acabar amb un gran sopar. Aquesta activitat, degut al COVID-19, de moment s’ha aturat.  Esperem poder-la reactivar en els propers anys.

El Gos de Sant Roc també ha participat diferents anys a les Festes del Barri de Sant Roc, col·laborant en l’organització i programació de les activitats musicals. No només ha col·laborat amb el barri, sinó amb altres entitats de la ciutat d’Olot, com l’ideal Espai per Joves i l’Ajuntament d’Olot en el projecte “Torín Line-Up” (2015), amb l’entitat castellera d’Olot “els Xerrics”, entre d’altres.

Tot i així, l’activitat més important de l’entitat ha estat el “Sant Rock Festival” organitzat cada any un cap de setmana d’estiu, a les Fonts de Sant Roc d’Olot, des de 1995. La major part dels anys, el festival ha tingut una durada de dos dies. Un dels dos era dedicat a l’actuació musical de grups de música en directe i l’altre nit era dedicada a la música electrònica amb l’actuació de DJ’s. A més, dintre del festival també s’hi han celebrat altres activitats com “Dinars multiculturals” i la “Festa Holi”.

Actualment i a partir de la COVID-19, el festival ha fet un canvi de format i ha passat a ser d’un únic dia i a ser un festival no només de nit, sinó que també de dia, obrint-lo així a un públic més ampli i oferint un lloc on poder gaudir d’una tarda a la fresca amb música i “Food Trucks” a un lloc tan emblemàtic com són les Fonts de Sant Roc.

Pel festival han passat diferents grups de música d’arreu del territori i de diferents estils musicals. 

En quant a grups hem pogut gaudir de la música d’Apeiron, Aspid, Cooper, Muchachito Bombo Infierno, Love of Lesbian, Toni Beiro, Expectativa Zero, Itaca Band, EAM (2015),  Will and the dirties, Möndo Loco , Fetus , Miquel del Roig , Pelat i Pelut .

En quant a DJ han passat pels nostres escenaris Luka Caro , Marsal Ventura, Mon DJ, Jordi MB, DK Brothers, Wally López, Blanca Ross